Aqua Service is de toonaangevende fabrikant en installateur van waterontharders in België. Aqua Service is sinds 1970 voorzien van zacht, kalkvrij en gezond leidingwater in talloze huishoudens en bedrijven. We zijn onbetwist marktleider op de particuliere markt van waterontharders.

Geen tussenpersonen
Omdat we zonder tussenpersonen werken, kunnen we elke waterverzachter volgens de beste voorwaarden installeren en onderhouden. We reageren ook snel op technische interventies. Ons netwerk van technisch personeel bestrijkt het hele land.

Kwaliteit en betrouwbaarheid
Aqua Service waterontharders behoren tot de beste ter wereld wat betreft werking, kwaliteit, betrouwbaarheid en technologie. Meer dan 40 jaar hebben we onschatbare knowhow en expertise in waterbehandeling ontwikkeld. Hierdoor helpen we u snel om hard, kalkrijk of ijzerhoudend water kwijt te raken.

Problemen met hard water
Belgisch kraanwater is de rijkste van kalk in Europa. Kalkrijk en moeilijk tot zeer hard water is bijgevolg een probleem voor meer dan 80% van de Belgische huishoudens.

We realiseren ons dat misschien niet altijd, maar de cijfers geven stof tot nadenken. Een gezin van 4 gebruikt gemiddeld 150 tot 200 kubieke meter water per jaar. Dit betekent dat bij hard water jaarlijks 45 tot 60 kg kalk door de leidingen stroomt. Dit betekent ongeveer 1000 kg kalk gedurende een periode van 20 jaar.

Kalksteen wordt afgezet in de leidingen maar beschadigt ook de apparaten, wat resulteert in dure reparaties of vervanging. Wasmachines, vaatwassers, boilers, stoomstrijkijzers, koffieautomaten, enz. Bereiken voortijdig het einde van hun levensduur.

kalkafzetting wordt ook afgezet op kranen, wastafels, toiletten en douchewanden en kan alleen worden verwijderd met dure producten en veel elleboogvet. Bovendien verhoogt kalkaanslag het energieverbruik aanzienlijk.

Daarom is het ontharden en ontkalken van je water met een waterverzachter absoluut geen luxe, het bespaart je op de langere termijn veel geld, dat je dan op een aangenamere manier kunt gebruiken.

Zacht water is mild voor het milieu – neem een ​​Aqua Service waterverzachter
Vaatwassers en wasmachines met kalkvrij water werken beter waardoor minder schadelijke wasmiddelen worden gebruikt. Dit heeft een directe, positieve impact op het milieu.

De vele voordelen van zacht water – Aqua Service waterontharders
Douchen in zacht water is een zegen voor de gezondheid: je huid en haar herstellen hun natuurlijke glans, zachtheid en flexibiliteit. Uw wasgoed zal ook veel zachter en schoner aanvoelen, wat betekent dat uw bad- en huishoudlinnen en uw dure kleding langer mooi blijven.

Uw vaat zal schijnen als nooit tevoren en zonder toevoeging van zouten of antikalkspoelmiddelen. Bovendien zult u nooit meer te maken krijgen met geblokkeerde kranen of douchekoppen en zal het schoonmaken van uw huis eenvoudiger en sneller zijn.

Water zacht maken met een waterontharder betekent geld en energie besparen
Aqua Service waterontkalkers of -verzachters garanderen op de lange termijn aanzienlijke besparingen en betalen de investering zo snel mogelijk terug. De belangrijkste besparingen zijn onder meer:

Buizen blijven zelfs na tientallen jaren zo goed als nieuw
Ketels, watergestookte cv-installaties en huishoudelijke apparaten gaan veel langer mee en blijven efficiënt werken
Het verbruik van reinigingsmiddelen en zeep is meer dan gehalveerd
U hoeft nooit meer dure ontkalkingsproducten of zouten voor de vaatwasser te kopen
Geen kalkaanslag meer van het stoomstrijkijzer op je mooie, donkere kleding
Kleding en huishoudlinnen gaan veel langer mee
Geen verlies van energie meer als gevolg van kalkaanslag
Neem vandaag nog contact op met Aqua Service in België voor meer informatie en prijzen van ons uitgebreide assortiment waterontharders: de beste waterontharders in België!

Deze deskundige, onpartijdige aankoopgids voor waterontharders helpt u bij het kiezen van de juiste waterontharder voor problemen met hard water. Bevat zoutvrije waterverzachters, tweevoudige tankverzachters en meer.

Een waterontharder (vaak verkeerd gespeld “waterverzachter”) lost hard waterproblemen op. Hard water is gewoon water dat rijk is aan mineralen zoals calcium, magnesiumcarbonaat en mangaan. Als je merkt dat zeep en shampoo niet goed schuimen, gerechten vlekken hebben, het bad een ring heeft, wasgoed er smerig uitziet en het koffiezetapparaat kalkaanslag heeft, heeft je huis waarschijnlijk een probleem met hard water.

Hoewel deze natuurlijke mineralen doorgaans geen gezondheidsrisico’s inhouden, kunnen ze schadelijke afzettingen in uw sanitair, waterverwarmingstoestel en andere waterverbruikende apparaten veroorzaken en maken het afwassen, kleding, huid en haar uitdagender.
Volgens de U.S. Geological Survey heeft 85 procent van de Amerikaanse huizen problemen met hard water.

Problemen met hard water oplossen
Hard water komt van watervoerende lagen en andere ondergrondse bronnen die opgeloste mineralen uit steen verzamelen, met name calcium, magnesiumcarbonaat en mangaan. Deze mineralen geven water ongewenste eigenschappen die samen ‘hardheid’ worden genoemd. De ernst van de hardheid wordt gemeten door korrels (van mineraal) per gallon (GPG) of, in sommige gevallen, door delen per miljoen mineralen (PPM). Eén GPG is gelijk aan 17,1 procent PPM.

Wat is hard water?
Technisch gezien wordt water dat meer dan 1 GPG opgeloste hardheidsmineralen bevat, als hard beschouwd, maar, realistisch gezien, is water met maximaal 3,5 GPG relatief zacht. Water met meer dan 10,5 GPG is erg moeilijk. Tussen deze uitersten is typisch, matig hard water. U kunt online een watertestkit kopen.

Problemen met hard water
Hard water is minder een kwestie van gezondheid dan van potentiële kosten. Veel van de problemen veroorzaakt door hard water blijven verborgen totdat er een storing optreedt in het sanitairsysteem van uw huis of in een apparaat dat water gebruikt. Bij verhitting worden opgeloste mineralen uit hard water herkristalliseerd en vormen ze een schaal die uiteindelijk de leidingen verstopt, waardoor de waterstroom wordt verminderd. Schaal- en kalkaanslag nemen ook hun tol op waterverwarmingsapparaten zoals vaatwassers en koffiezetapparaten, waardoor de behoefte aan reparaties groter wordt.

Erger nog, schaal cakes op binnenoppervlakken van boilers, waardoor ze meer kans hebben te mislukken. Volgens een onderzoek in opdracht van de Onderzoeksraad voor Waterkwaliteit aan de New Mexico State University werken waterverwarmingstoestellen 22 tot 30 procent minder efficiënt wanneer ze worden geteisterd door een hard-water schaal.
Hardwaterproblemen openbaren zichzelf als hinderlijk als je gaat baaden en koken, de was doet en je huis schoonmaakt. Calcium en magnesium reageren met veel zeep, shampoos, reinigingsmiddelen en detergenten, waardoor hun schuim- en reinigingsvermogen afnemen, dus u moet meer gebruiken en langer spoelen. Ze vormen ook een uitschot op tegels en wat eruit ziet als een moeilijk te reinigen badring. In de keuken vertaalt deze “soap curd” zich in gevlekte gerechten en schaal op kookgerei. Bovendien kunnen bepaalde hardwatermineralen, zoals ijzer en mangaan, water een ongewenst uiterlijk, geur of smaak geven.

Hard water komt de gezondheidsarena binnen in één gebied: mensen die hard water hebben, zijn meer vatbaar voor uitslag en huidproblemen omdat het de pH van de huid verandert, zodat zeep op de huid achterblijft, waardoor de poriën verstopt raken.

Waterontharder Types
Verreweg het meest populaire en meest gebruikte type waterontharder voor heel huis is een eenheid voor ionenuitwisseling of “kationenwisseling”, maar een aantal andere technologieën zijn ook beschikbaar. Het volgende zal de verschillen verklaren.

Op zout gebaseerde ionenwisselaar
Dit type waterverzachter laat huishoudelijk water door twee tanks stromen: één met speciale harskralen en de andere gevuld met pekel. Het werkt op het principe van ionenwisseling, verzacht hard water door substituut van natrium (zout) voor harde mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer. Zie Hoe een waterontharder werkt voor een volledige uitleg over hoe een conventionele waterontharder werkt.

Zoutvrije waterontharder
Een zoutvrije waterverzachter regenereert met een zoutvervanger van kaliumchloride in plaats van natrium. Dit type eenheid kan een betere optie zijn voor mensen die bezorgd zijn over zoutinname. Dit type waterverzachter is eigenlijk een ontkalker – het vermindert de mineralen voor hard water niet, maar voorkomt eerder dat er mineralen worden afgezet als kalk op de oppervlakken van waterverbruikende apparaten en leidingen.

De algemene consensus is dat deze vorm van waterbehandeling in het geheel beter is dan helemaal geen waterverzachter, maar niet zo effectief als conventionele waterverzachting. Zie voor meer informatie het artikel Salt-Free Water Softeners.

Dual-tank waterverzachter
Wanneer een waterontharder wordt opgeladen, is deze ontworpen om los te koppelen van het watersysteem, dus het is in principe buiten gebruik. Om deze reden wordt de regeneratiecyclus gewoonlijk ingesteld om ’s nachts plaats te vinden. Als onthard water nodig is tijdens de regeneratiecyclus, kan dit problematisch zijn.

Als de uitvaltijd van de waterontharder een probleem is, of als een gezin groot is of leeft waar water bijzonder hard is, kan het slim zijn om een tweevoudige wateronthardingseenheid met twee harstanks in overweging te nemen. Bij een tank met twee tanks, wanneer een tank in gebruik is, regenereert de andere. Dientengevolge wordt onthard water continu aangeleverd, zonder onderbreking van de werking. En omdat deze units op aanvraag werken, kunnen ze kleiner zijn dan eenheden met één tank.

Verschillende modellen zijn beschikbaar. Een populair product, de Fleck 9000, heeft een volledig instelbare klep die wordt geregeld door een meter. Wanneer de waterverzachter een tank begint terug te spoelen, schakelt de besturing ervan de watertoevoer naar de andere tank, wat een continu debiet van 21 gallon per minuut oplevert. Met dit model kunt u verschillende tankcapaciteiten kopen – 24.000-, 32.000-, 40.000-, 48.000-, 64.000-, 80.000- en 110.000 graancapaciteit per tank. Deze variëren in prijs van $ 950 tot $ 2.000.

Overwegingen voor Dual-Tank
Denk bij het winkelen voor een waterverzachter met dubbele tank aan de ruimte die deze nodig heeft. Installeer het waar het de belangrijkste inkomende waterlijn kan dienen, zodat het het hele huis kan leveren. Het vereist ook een afvoer voor terugspoelen. Als u een model kiest dat stroom nodig heeft, zorg er dan voor dat er zich een circuit in de buurt bevindt. Zie Een waterverzachter installeren voor meer informatie over het plaatsen van uw waterontharder.

Zoek ook naar functies zoals NSF (National Sanitation Foundation) -certificering en een solide garantie op de regelklep en minerale tank zoals drie jaar voor de klep en 10 jaar voor de minerale tank. Een goede waterverzachter moet minstens 20 jaar meegaan.

Magnetische waterontharder of ontkalker

In het artikel Salt-Free Water Softeners vindt u ook een discussie over een meer controversiële optie: de elektronische of magnetische waterontharder of ontkalker. Volgens fabrikanten zet deze plug-in-inrichting, die op de binnenkomende buis klikt, een magnetisch veld op dat de elektromagnetische eigenschappen van de calciumcarbonaatmineralen verandert, zodat ze worden afgestoten door leidingen en elkaar. Zie het artikel voor meer informatie hierover.

Als je een van deze wilt uitproberen, kijk dan eens naar de gebruikersrecensies voor de Eddy Electronic waterontkalker die hier wordt weergegeven, beschikbaar op Amazon. Merk op dat de fabrikant een geld-teruggarantie van 12 maanden biedt. Als je het toch eens uitprobeert, stuur ons dan je feedback.

Waterontharder Grootte en functies
Wat scheidt een conventionele waterontharder van een andere? Kortom: grootte en functies.

Grootte waterontharder
Bij het kopen of leasen van een nieuwe waterontharder is het belangrijk om er een te kiezen die de juiste maat heeft. U zult er een willen hebben die de eisen van uw huishouden aankan, maar die niet onnodig groot (en duur) is. Fysieke omvang is niet het probleem – het vermogen van het apparaat om mineralen met “hardheid” uit water te verwijderen zonder frequente regeneratie.

Waterontharders worden in verschillende groottes verkocht, elk beoordeeld op basis van het aantal hardheidskorrels dat ze tussen de regeneraties uit water kunnen verwijderen. Het idee is om een ​​eenheid te krijgen die minstens drie dagen moet duren om opnieuw op te laden. Idealiter kan de waterverzachter ook perioden van groter dan normaal watergebruik aan.

U kunt de grootte van de waterverzachter die uw gezin nodig heeft berekenen door het aantal personen in uw huishouden te vermenigvuldigen met 75 (het gemiddelde aantal gebruikte gallons per persoon per dag) om de totale hoeveelheid water te berekenen die uw huishouden dagelijks gebruikt. Vervolgens vermenigvuldigt u dit aantal met het aantal grammen per gallon (GPG) hardheidsmineralen in uw water om de capaciteit van de hele huiswaterontharder die u nodig heeft te achterhalen.

Stel dus dat een gezin van vijf 375 liter water per dag gebruikt (5 x 75). Als je water 10 GPG heeft, heb je 3.750 GPG aan hardheidsmineralen (375 X 10) die elke dag moeten worden verwijderd.

Waterontharder Functies en bedieningselementen
Voordat u een waterverzachter leent of koopt, dient u bekend te raken met de functies en bedieningselementen ervan. Bekijk bijvoorbeeld wat de regeneratiecycli regelt, hoe lang elke cyclus duurt en hoeveel water en zout nodig is voor het opladen. Houd er rekening mee dat zelfs volautomatische typen soms moeten worden bijgevuld met zout. Verschillende verschillende methoden worden gebruikt om de cycli te besturen, maar de twee hoofdtypen zijn:

Waterverzachter timerbedieningen. Klokken of elektronische timers laden het apparaat automatisch op een vooraf ingestelde tijd en dag op, op basis van uw gemiddelde gebruik. Dit type kan te kort schieten als u ongewoon veel water gebruikt op een bepaalde dag. Ze verspillen ook natrium en water omdat ze regenereren of opladen al dan niet noodzakelijk is. Ze doen dit meestal in de vroege ochtenduren.

Waterontharder DIR-bedieningselementen. Een meer geavanceerde methode, genaamd vraaggestuurde regeneratie (DIR), detecteert wanneer de hars moet worden opgeladen, hetzij elektronisch, hetzij met een meter die het gebruik meet en berekent. Een regeneratiesysteem dat op basis van de vraag wordt geïnitieerd, bespaart zout en regeneratiewater omdat het niet wordt herladen tenzij nodig. Bovendien zorgt het voor abnormaal groot watergebruik.

Waterontharder Kopen & Leasing Tips
Moet u een waterontharder kopen of leasen? Op de korte termijn is leasing vaak de aantrekkelijkste optie, omdat er geen aanzienlijke vooraf gemaakte kosten zijn. Afhankelijk van het serviceniveau en het materiaal dat het bedrijf biedt, kunt u van $ 15 tot $ 50 per maand of meer met een lease betalen. Als u koopt, betaalt u ongeveer $ 150 per jaar voor materialen. En je zult natuurlijk voor de eenheid moeten betalen. Afhankelijk van de functies variëren de prijzen van ongeveer $ 400 tot $ 2.500 of meer.

Hier is een video van tips voor insider kopen die nuttig kunnen zijn om een ​​overzicht te krijgen van dingen waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe waterontharder.

Het vinden van het juiste waterverzachterbedrijf
Krijg op zijn minst twee citaten. En zorg ervoor dat de offertes zijn gebaseerd op exact dezelfde overwegingen: regeneratiecyclus, type bedieningselementen, serviceniveau en, uiteraard, garantie op zowel de regelklep als de harstank.

Het is meestal het beste om met een gevestigd bedrijf te werken. Op die manier krijgt u een kwaliteitsproduct dat wordt ondersteund door een bedrijf dat waarschijnlijk een tijdje in bedrijf blijft.

Zoek uit of u een loodgieter nodig hebt voor de installatie of dat het werk moet worden uitgevoerd door een speciaal onderhoudsmonteur. En let op de maandelijkse kosten voor het onderhoud van de ontharder.
Sommige waterverzachterfirma’s bieden een service waarbij ze regelmatig uitgeput met geladen eenheden uitwisselen. Dit type service is een goede keuze als u in een gebied woont waar afvalwater van riolen wordt gerecycled voor gemeentelijke besproeiing omdat natrium als een verontreinigende stof kan worden beschouwd.

Waterontharder-certificering
Zoek ook naar certificering. NSF International is een onafhankelijke testorganisatie die waterbehandelingsproducten test en certificeert. De brancheorganisatie van de waterindustrie, de Water Quality Association, certificeert ook apparatuur, dus zoek naar de WQA Gold Seal. Hoewel geen van deze certificeringen garant staat voor prestaties, betekent dit dat de apparatuur succesvol is getest voor industriestandaarden en dat de claims van de fabrikant zijn gevalideerd. Dit is een belangrijke stap in de richting van een jarenlang probleemloos gebruik van de eenheid die u koopt of least.

De meeste waterontharders op de markt zijn ionenuitwisselingssystemen. In deze systemen worden hardheidsionen (calcium en magnesium) uitgewisseld voor zout (natrium- of kalium) -ionen. De uitwisseling vindt plaats in de harstank van de waterontharder. Wanneer water door de tank stroomt, komt het in contact met kleine harskralen die bedekt zijn met zoutionen. Terwijl water door de harskralen stroomt, wisselen hardheidsionen van plaats met zoutionen, vandaar het hogere zoutgehalte in onthard water.

Naarmate grotere volumes water worden verzacht, raken de kralen uitgeput en bevatten ze niets anders dan hardheid-ionen. De kralen worden opgeladen door zakjes zout aan de pekelbak toe te voegen. Opladen werkt hetzelfde als verzachten maar in omgekeerde volgorde. De hardheidsionen wisselen van plek met de zoutionen in de pekelbak en overtollige mineralen worden in de afvalwaterafvoer gespoeld.

Vraag geïnitieerde regeneratie (DIR) waterontharders zijn de meest voorkomende ionenwisselaarverzachters die lokaal worden verkocht. DIR-waterontharders meten het waterverbruik in de loop van de tijd en regenereren alleen wanneer dit nodig is. Sommige waterontharders werken op een timer of schema dat met vaste stappen regenereert. Deze oudere technologie kan zeer zout- en waterverspillend zijn, omdat de ontharder opnieuw zal regenereren, zelfs in periodes van laag huishoudelijk watergebruik (bijvoorbeeld vakantie buitenshuis). Tegelijkertijd kunnen deze modellen u tekort doen aan zacht water als u periodes met een hoger watergebruik hebt (bijvoorbeeld huisgasten).

Waterontharder componenten
Klik op de componentnamen rechts van het diagram om meer over dat onderdeel te markeren en er meer over te lezen.

Wat zijn de verschillen tussen waterontharderzouten?
Er zijn over het algemeen drie verschillende soorten waterontharderzouten beschikbaar:

STEEN ZOUT

ZONZOUT

Zout geproduceerd door de verdamping van zeewater

VERDAMPING ZOUT

Geraffineerd en volledig gezuiverd zout, zoals tafelzout

Steenzout is goedkoper dan zonne- of verdampte zouten, maar bevat meer onoplosbaar materiaal. Dientengevolge houden zonne- en verdampte zouten uw waterontharder schoner. Het type zout dat u kiest om te kopen, is afhankelijk van de frequentie van regeneratie. Als uw waterverzachter veel regenereert, wilt u zonne- of verdampte zouten gebruiken om de snelle opbouw van niet-oplosbare stoffen uit steenzout te voorkomen. Voor de gemiddelde huiseigenaar hoeft dit geen punt van zorg te zijn, omdat overtollige mineralen tijdens regeneratie worden weggespoeld.

Voor degenen die bezorgd zijn over het natriumgehalte in hun drinkwater, is kaliumchloride een alternatief voor natriumchloride. Kaliumchloride is iets duurder om te kopen, maar werkt op dezelfde manier als normaal waterverzacht zout. Kaliumchloride is veilig voor de meeste waterverzachters, maar raadpleeg uw gebruikershandleiding voordat u overschakelt.

Lees onze veelgestelde vragen over onthard water en gezondheid

Zijn er alternatieve technologieën voor de behandeling van hard water?
Sommige detailhandelaren verkopen alternatieven voor traditionele waterontharders die kalkaanslag voorkomen zonder zout te gebruiken en soms zelfs zonder water. De meeste van deze alternatieve technologieën verzachten water niet, dat wil zeggen. ze verwijderen geen calcium en magnesium. In plaats daarvan veranderen deze alternatieven de eigenschappen van gesuspendeerde vaste stoffen – kleine, vaste deeltjes gesuspendeerd in water zoals calcium en magnesium – om schaalvorming op waterverwarmingselementen, kranen en douchekoppen, kleding en afwasmachines en andere watergebruiktoestellen te voorkomen. Voorbeelden van deze alternatieven zijn:

Elektrisch geïnduceerde neerslag
Elektromagnetische waterbehandeling
Capacitieve deionisatie (CDI)
Template Assisted Crystallization (TAC) of Nucleation Assisted Crystallization (NAC)
Een recente studie gepubliceerd door de U.S. Water Reuse Research Foundation (WRF) (link naar studie) verduidelijkt de effectiviteit van de vier hierboven genoemde alternatieven.

De WRF-studie concludeerde dat alle vier de alternatieven schaalopbouw op elementen van waterverwarming met uiteenlopende resultaten voorkwamen. NAC / TAC reduceerde de kalkaanslag op waterverwarmingselementen met meer dan 90 procent, wat overeenkomt met de effectiviteit van op zout gebaseerde waterverzachters. De NAC / TAC-units hadden geen zout of water nodig om te werken.

Hoe het werkt
De NAC / TAC-eenheden gebruiken polymere korrels met kiemvormingsplaatsen om opgeloste hardheid in microscopische kristallen om te zetten. Deze kristallen worden dan vrijgegeven door de kralen (of “media”) en blijven als onoplosbare deeltjes die geen schaal op oppervlakken zullen vormen. Er is geen zout, water of energie vereist. Figuur 1 hieronder illustreert het kristallisatieproces.

Figuur 1 – Door kernvorming ondersteunde kristallisatie / matrijsondersteunde kristallisatie

Hoeveel kosten ze?
De 2015 aankoopprijzen voor NAC / TAC-eenheden getest door de regio Waterloo en de stad Guelph waren vergelijkbaar met inkoopprijzen voor equivalente ionenwisselaar (op zout gebaseerde) waterverzachters (geschatte bereik $ 999 – $ 1,499). De geschatte prijs ter vervanging van uitgeputte NAC / TAC-media om de vier jaar varieert van $ 250 tot $ 875, wat op jaarbasis $ 62 tot $ 218 is. Dit steekt gunstig af bij de geschatte jaarlijkse exploitatiekosten van ionenwisselend waterverzachting van $ 125 tot $ 248 per jaar per huishouden voor zout, water en energie (Waterloo Testrapport van de Waterontharder voor Waterprestaties, 5 oktober 2012).

Wat is het voordeel?
Met vergelijkbare kosten komt het voordeel van NAC / TAC-eenheden grotendeels voort uit verminderde zorg en onderhoud, aangezien de media slechts om de vier jaar moeten worden vervangen. Er zijn ook voordelen voor het milieu door minder water, zout en energie te gebruiken en gezondheidsvoordelen voor mensen zonder hard water om te drinken.

Bekende fabrikanten (per december 2015)
Watts Water Technologies
Volgende Filtration Technologies
WaterGroup
Pelican Water Systems
Clearwater-oplossingen
Excalibur Watersystemen
Aquasana
NAC / TAC-studieresultaten
In 2014 en 2015 voltooiden de regio Waterloo en de stad Guelph een marktonderzoek en prestatietest van NAC / TAC. Hier zijn enkele snelle bevindingen van het partnerschap:

De technologie is 20 jaar geleden in Duitsland ontwikkeld en wordt algemeen aanvaard voor commercieel en residentieel gebruik in heel Europa.
Sommige eenheden zijn gecertificeerd door het Duitse technische en wetenschappelijke instituut voor gas en water (DVGW).
De technologie is in 2002 in licentie gegeven voor gebruik in Noord-Amerika en voldoet aan de NSF-normen voor gezondheid / veiligheid.
De NAC / TAC-technologie presteerde zoals het was bedoeld tijdens beperkte tests door de regio Waterloo en de stad Guelph
De resultaten van de regio Waterloo en de stad Guelph wijzen erop dat de NAC / TAC-media om de vier jaar moeten worden vervangen om effectief te blijven; contact op met leveranciers om te bevestigen.