Omdat u bij u thuis bent wanneer uw ramen gesloten zijn, is het belangrijk om eventuele vocht- of geurproblemen aan te pakken. De installatie van een dampremmende laag, een plastic folie van 6 mil op de bodem van de kruipruimte, helpt bij het beheersen van vocht en geurtjes. Alles voor vochtbestrijding.

Vocht in uw kelder (en de schimmel die hieruit voortkomt) is vatbaar voor binnendringen in uw huiskamer en veroorzaakt luchtkwaliteitsproblemen voor u en uw gezin. Onze hele huisoplossing lost dit probleem op aan de wortel van het verwijderen van vochtbronnen in uw kelder of kruipruimte.

Een goede vochtregeling in gebouwen is noodzakelijk om de bouwstructuur te behouden en de gezondheid van inzittenden te beschermen. Of het vochtgehalte te laag of te hoog is, de niveaus kunnen ertoe leiden dat gebouwgebruikers last hebben van nadelige gezondheidseffecten en zelfs chronische aandoeningen kunnen veroorzaken. Hoge vochtgehalten kunnen er ook voor zorgen dat schimmel en meeldauw zich ontwikkelen, wat kan leiden tot een verslechtering van de bouwmaterialen en allergische reacties bij inzittenden.

Tekenen van slechte vochtcontrole identificeren

Een van de meest voorkomende tekenen van slechte vochtregeling is vocht op de ramen. Vocht verzamelt zich op ramen en andere koele voorwerpen wanneer humidistaten te hoog zijn ingesteld of er onvoldoende ventilatie is om vocht te verwijderen dat wordt veroorzaakt door huishoudelijke activiteiten. Waterschade, schimmel- en meeldauwvorming en een afnemende luchtweggezondheid van bewoners van het gebouw kunnen ook wijzen op een slechte beheersing van het vochtgehalte. Een vochtigheidsindicator kan worden gebruikt om de relatieve vochtigheid in gebouwen te meten.

Slechte vochtregulatie-effecten

Wanneer de vochtigheidsniveaus niet worden gecontroleerd, kunnen verf, behang, lijstwerk en vloeren in een gebouw mogelijk gevoelig zijn voor beschadiging. Bezittingen van inzittenden, inventaris in commerciële gebouwen en andere gevoelige materialen kunnen ook gevoelig zijn voor beschadiging en rot. Als vochtbeheersing gedurende een lange periode wordt genegeerd, kan het vocht in bouwmaterialen sijpelen en de materialen doen bederven, waardoor uiteindelijk de stabiliteit en veiligheid van het huis in gevaar wordt gebracht.

Slechte vochtigheidscontrole kan ook de gezondheid van de bewoner van het gebouw nadelig beïnvloeden, en complicaties veroorzaken zoals:

 • hoesten
 • wheezing
 • Keelpijn en keelproblemen
 • Nasale problemen
 • Kortademigheid
 • Ontwikkeling van astma
 • Luchtwegaandoeningen

Ventilatie, luchtafdichting en isolatie in een gebouw zijn allemaal belangrijk om vocht te beheersen. Dit komt omdat vocht gebouwen in en uit beweegt met luchtstromen, warmteoverdrachten en diffusie door materialen. Luchtafdichting en isolatie inspanningen zullen helpen om alle drie deze te beheersen. Ventilatie zal helpen om de warmteoverdracht en luchtstromen te beheersen, in wezen fijnafstemming van vochtregulatiestrategieën zodra andere regelingen aanwezig zijn. Drainage moet ook worden overwogen bij inspanningen om vocht te beheersen.

Luchtafdichting en isolatie

Luchtafdichting en isolatie van gebouwen zijn het gemakkelijkst aan te pakken tijdens de bouw, maar kunnen tijdens de renovatiefase worden verbeterd. Het dak, de ramen, deuren en bouwmaterialen kunnen allemaal invloed hebben op de dichtheid van de gebouwomhulling, dus deze moeten worden geselecteerd en geïnstalleerd met de vochtregeling in gedachten. Buitenmuurisolatie kan ook door een professional worden verbeterd om een ​​betere barrière te bieden tussen binnen- en buitentemperatuur en luchtvochtigheid.

Ventilatie en airconditioning

Het installeren van een airconditioner met de juiste afmetingen kan problemen met vochtregulering helpen voorkomen en kan kosten besparen en complicaties voorkomen. Het installeren van een ventilatiesysteem van hoge kwaliteit, zoals een ERV of HRV, kan ook helpen de vochtigheid te regelen door vochtige lucht te filteren. Als de luchtvochtigheid in de openlucht erg hoog is, kan een luchtontvochtiger verdere ondersteuning bieden bij het regelen van het vochtgehalte.

Drainage en constructie

Gebouwen moeten zo worden ontworpen dat water weg van het gebouw wordt geleid en houden warmte zoveel mogelijk weg van koude gebieden om condensatie te verminderen en de afvoer te optimaliseren. De beste manier om deze doelen te bereiken kan sterk variëren, afhankelijk van het klimaat. Deskundigen kunnen mogelijk elementen van het ontwerp van een gebouw wijzigen voor een optimale luchtstroom rond het gebouw.

Waarom zou ik me druk maken om de luchtkwaliteit binnenshuis (IAQ)?

Binnenluchtkwaliteit in woningen, gebouwen en
scholen is een stille maar toch kritische component
in de algehele gezondheid en het welzijn van
de personen die ze bewonen. Eigenlijk,
de Environmental Protection Agency (EPA)
stelt dat slechte luchtkwaliteit binnenshuis hoort
de belangrijkste wereldwijde gezondheidsrisico’s voor het milieu.
Gemiddeld zijn luchtverontreinigende stoffen in de lucht slecht
geventileerde gebouwen kunnen twee tot vijf zijn
keer hoger dan buiten verontreinigende stoffen. Arm
luchtkwaliteit binnenshuis kan een broedplaats zijn
voor schadelijke deeltjes zoals schimmels, stof,
stuifmeel, huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren en meer.
Consistente blootstelling aan deze verontreinigende stoffen
kan leiden tot gezondheidsproblemen waaronder neus
congestie, hoofdpijn, allergietriggers en
chronische ademhalingsziekte.
Welke stappen zijn belangrijk om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren?
Ten eerste is het belangrijk om de verschillende bronnen van schadelijke stoffen te onderzoeken die een bijdrage kunnen leveren
slechte luchtkwaliteit. Zodra deze bronnen worden geïdentificeerd en geëlimineerd wanneer mogelijk, is dat zo
belangrijk om ervoor te zorgen dat het gebouw over een efficiënt mechanisme beschikt om te maken
zorg ervoor dat de lucht vers, schoon en goed geventileerd is. Ventilatie met warmteterugwinning en
energieterugwinningsventilatiesystemen verdunnen de concentratie van potentieel schadelijk
verontreinigende stoffen door het equivalent van meerdere keren het totale luchtvolume continu te vervangen
van de bouwschil per dag. De constante stroom van vers, gefilterd en
Voorgeconditioneerde lucht helpt de luchtkwaliteit in de kamer te behouden en comfortabel te houden
binnenmilieu.

Wat zijn ventilatie met warmteterugwinning of energieterugwinning ventilatiesystemen?

Warmteterugwinningsventilatie is een uitgebalanceerd mechanisch ventilatiesysteem dat continu werkt
haalt muffe lucht uit het gebouw en levert tegelijkertijd het gebouw
voorgeconditioneerde, verse en gefilterde lucht van buitenaf.
Voordat de verse lucht in het gebouw wordt afgegeven, is de meeste energie uitgeput
lucht wordt gebruikt om de binnenkomende lucht via de warmtewisselaar te conditioneren. Meeste van de
comfortabele kamertemperatuur-energie wordt teruggewonnen zonder dat de twee luchtstromen mengen.
Dit zorgt voor een continue stroom frisse lucht die stabiel en comfortabel blijft
temperatuur terwijl het gebruik van weinig energie in vergelijking met standaard verwarming en koeling
systemen. HRV’s zetten warmte of koelte over, terwijl ERV’s ook vocht overdragen. Climatic
voorwaarden en geografische locatie van het gebouw zullen bepalen welk systeem is geselecteerd voor een specifieke toepassing.

Waarom zijn HRV- en ERV-systemen de toekomst?

De gebouwen van vandaag zijn door het bouwen steeds strakker en meer geïsoleerd geworden codes en bewustzijn van energie-efficiëntie. Dit biedt bepaalde voordelen, zoals de vermindering van warmteverlies, infiltratie van verontreinigende stoffen en besparingen op de energierekening. Sinds huizen
worden steeds krap, een goede ventilatiestrategie is een must. Zelfs in bestaande
woningen, die niet noodzakelijk extreem luchtdicht zijn, een gebalanceerd ventilatiesysteem kan de energie-efficiëntie en IAQ aanzienlijk verbeteren door de negatieve druk te beperken (van uitlaat alleen ventilatie- en stapeleffect) door muren of kruipruimtes (bijdragend tot slechte IAQ, schimmel- en allergenenconcentratie). Zonder een gebalanceerde ventilatieoplossing
van een HRV of een ERV, zou deze lucht moeten worden verwarmd of gekoeld tot kamertemperatuur.
In plaats daarvan, met gecontroleerde gebalanceerde ventilatie, zal het grootste deel van de verse lucht worden gericht en gefilterd door de HRV of ERV externe luchtinlaat. Lees verder om erachter te komen hoe het gebruik van deze systemen de luchtkwaliteit aanzienlijk kan verbeteren uw huis of gebouw.

 

7 Manieren HRV’s en ERV’s verbeteren binnenluchtkwaliteit

1. GEEFT U CONTROLE OP UW EIGEN LUCHT

Een HRV- of ERV-systeem werkt om de lucht uit vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens af te voeren, terwijl het een uitgebalanceerde hoeveelheid verse gefilterde lucht introduceert in bewoonbare ruimtes zoals slaapkamers en woonkamers. Met deze mechanische ventilatiesystemen hebben huis- en gebouweigenaren meer controle over de juiste ventilatie van gebouwen, ongeacht externe factoren zoals het weer of de tijd van het jaar. Het verseluchtverdeelsysteem zorgt voor de optimalisatie van de frisse lucht naar individuele kamers en ventilatieopeningen haalden lucht naar buiten. Warmteterugwinningsventilatie helpt de tekortkomingen van een ventilatiestrategie met alleen uitlaatgassen te ondervangen. Wanneer u alleen-uitlaatventilatie gebruikt (badventilatoren), bent u onnodig uitputtend verwarmen of koelen en je weet niet waar de suppletielucht het gebouw binnenkomt. De make-uplucht komt vaak uit vrij onaantrekkelijke plaatsen: mogelijk onder vloeren, tussen geïsoleerde wanden, zolders en andere onaantrekkelijke plaatsen om ventilatie voor het gebouw te ontvangen. Warmteterugwinningsventilatie helpt ook om de tekortkomingen van een natuurlijke ventilatiestrategie te ondervangen. Een opmerkelijk tekort aan natuurlijke ventilatie is de moeilijkheid om de luchtstroom van het gebouw te beheersen. Een volledig functionerend natuurlijk ventilatiesysteem vereist een zorgvuldige planning en aandacht voor druk verschillen in luchtinvoer- en -uitgangspunten. Deze drukverschillen zijn wat oud aanmoedigen lucht om het gebouw te verlaten en nieuwe lucht om met gepaste hoeveelheden binnen te gaan. De functionaliteit en de prestaties van een natuurlijk ventilatiesysteem hangen ook af van het klimaat en het weer kan sub-par prestaties veroorzaken wanneer regio’s elke dag weer veranderingen in het weer ervaren
seizoensgebonden basis.

2. VOORKOM SCHILD EN BACTERIËN

Wanneer de luchtvochtigheid stijgt, nemen ook de huisstofmijtpopulaties en schimmelgroei toe. Studies tonen aan dat deze pathogenen gedijen in huizen en gebouwen met een hoge luchtvochtigheid, vooral relatieve luchtvochtigheid boven 70%. Ziekteverwekkers zoals schimmel kunnen ernstige gezondheidscomplicaties veroorzaken, zoals astma, allergisch reacties en luchtweginfecties. Veel voorkomende reacties op schimmel zijn jeukende, tranende ogen, niezen, piepende ademhaling en ademhalingscomplicaties. In sommige gevallen kan het bouwen van inwoners aandoeningen ontwikkelen zoals overgevoeligheidspneumonitis; een type longontsteking dat dat kan spierpijn, koorts en gewichtsverlies veroorzaken. De groei van bacteriën en schimmels wordt ook bevorderd door vocht en schimmel in gebouwen. Blootstelling aan deze allergenen kan bijdragen aan bestaande  gezondheidsproblemen zoals astma of reacties genereren binnen individuen. Door constant binnenlucht af te voeren en vers te leveren ventilatie-, HRV- en ERV-systemen helpen om een ​​omgeving te creëren waar schimmel, meeldauw en gevaarlijke bacteriën niet kunnen groeien.

3. LAAT FRISSE LUCHT ZONDER OPEN RAMEN

Meer eenvoudige methoden voor natuurlijke ventilatie zijn openen
deuren en ramen rondom het huis of gebouw. Hoewel dit zo is een  gemeenschappelijke methode om oude lucht te laten ontsnappen en nieuw te introduceren lucht, het is ook een goede methode voor het introduceren van bugs, allergenen en andere onwelkome gasten. Dit kan leiden tot een algemene afname van de luchtkwaliteit en het comfort van de binnengebruikers.
Omdat een HRV-systeem de toevoer van buitenlucht naar en regelt
vanuit een gebouw kunnen ramen gesloten blijven. Met gesloten
ramen, het risico van luchtverontreinigende stoffen, insecten, stof, pollen en
buitengeluid in huis wordt verminderd en de veiligheid wordt verbeterd.

4. VERLOREN ALLERGIEËN

Sommige allergielijders hebben verlichting gevonden bij het gebruik van symptomen een HRV. In tegenstelling tot luchtzuiveringsinstallaties die de lucht in een kamer filteren, de HRV systeem filtert de inlaatlucht die eerder het hele huis binnenkomt het verspreiden. Deze filters kunnen veel voorkomende allergenen verwijderen, waaronder stuifmeel, stof en zelfs huisdierenharen. De HRV-filters zijn het meest effectief wanneer deze periodiek wordt gereinigd of vervangen, zo is het ook belangrijk om een ​​systeem te hebben waar de filters gemakkelijk toegankelijk zijn voor optimaal onderhoud. Manieren HRV’s en ERV’s verbeteren Indoor Air Quality (IAQ)

5. VERMIJD KOOLSTOFDIOXIDE GEVAREN

In slecht geventileerde woningen zal zich waarschijnlijk koolstofdioxide opbouwen boven de 1000ppm (parts per million) drempelwaarde over welke verlaging van het comfort niveau kan worden ervaren. Deze muffe lucht kan bijdragen aan een aantal gezondheidsproblemen voor degenen die in deze gebouwen wonen of werken. Verouderde lucht kan slaperigheid en lethargie veroorzaken bij degenen die consequent zijn eraan blootgesteld. In meer ernstige gevallen kunnen inwoners ervaren symptomen zoals astma, hoofdpijn en mentale mist.

6. BIED EEN FRISSE RUIKEN HUIS

Een andere categorie van luchtverontreinigende stoffen voor binnen is gasvormige verontreinigingen. Niet alleen kunnen deze stoffen ongezond zijn, maar ze kunnen onaangenaam worden geuren in een huis- of gebouwomgeving. Een HRV of een ERV helpt verdunnen deze verontreinigende stoffen. Er zijn honderden soorten gasvormige verontreinigende stoffen die zijn aangetroffen in binnenomgevingen; sommige van deze verontreinigende stoffen kunnen stikstofdioxide en koolmonoxide omvatten. Ze kunnen afkomstig zijn van een aantal bronnen, zoals verbrandingsapparatuur of uitlaatgassen van voertuigen buitenshuis of aangebouwde garages. Bronnen van de meer gebruikelijke gasvormige organische verbindingen in de lucht kunnen zijn:

 • verven
 • lijmen
 • caulks en wassen
 • huishoudelijke reinigingsmiddelen en reukverdrijvers
 • oplosmiddelen
 • hobby- en ambachtelijke materialen
 • kookgeuren
 • metabolische processen van mensen, dieren en planten
 • tabaksrook

 

7. LEVERING WARMTE HERSTEL OF COOL RECOVERY

Badfans nemen geconditioneerde lucht in huis en putten het uit zonder een van de verwarming of de koeling terug te winnen. Dan is het ongefilterd make-up lucht komt het huis binnen via de scheuren en openingen in het huis. Dit zorgt ervoor dat uw verwarmings- of koelsysteem werkt dat is veel moeilijker om het gebouw op optimale temperaturen te houden.
Als een veel beter energie-efficiënt alternatief zijn HRV’s constant het herwinnen van het grootste deel van de energie van de geconditioneerde lucht. In feite, hoog efficiëntiemodellen herwinnen tussen 85-95% van deze energie. De
verse en gefilterde binnenkomende buitenlucht wordt voorverwarmd of voorgekoeld en mechanisch geventileerd door het hele huis binnen verschillende graden van de kamertemperatuur. De kosten voor verwarming of koeling zijn sterk verminderd en ongemakkelijke tocht van ongefilterde lucht wordt geëlimineerd in het gebouw. Een strakke bouwschil, waarbij schadelijke verontreinigende stoffen aan de bron worden verwijderd, het kiezen van bouwmateriaal dat weinig of geen vluchtige organische verbindingen (VOC) bevat en een ventilatiesysteem voor warmteterugwinning of energieterugwinning samen gaan om een comfortabele, gezonde en energiezuinige te creëren binnenmilieu.