Vochtbestrijding: Oplossingen & Prijzen

 

vochtbestrijdingHeb je te kampen met vocht in huis? Pak deze vochtproblemen dan zo snel mogelijk aan. Niet alleen is het erg ongezond om in een vochtige omgeving te leven, hoe langer je wacht met vochtbestrijding, hoe moeilijker de oplossing wordt. Als je het probleem tijdig aanpakt, zal de kostprijs een stuk goedkoper zijn. In zowat alle regio’s zijn er bedrijven die je kan contacteren voor vochtbestrijding. Maar let er wel steeds goed op om op voorhand verschillende offertes op te vragen en deze goed te vergelijken. Zo kan je vaak heel veel geld besparen. Met onze offertevergelijker kan je snel en gemakkelijk verschillende offertes opvragen van bedrijven in je buurt. Zo kan je tot wel 40% besparen.

 

Snel naar: Opstijgend vochtDoorslaand vochtCondensatievochtLekkenBouwvocht

 

Om je vochtprobleem aan te pakken moet je eerst weten met welk soort vocht je te kampen hebt. Als je niet kan vaststellen wat de oorzaak is, kun je altijd een vochtdiagnose aanvragen. Heel wat vochtbestrijding bedrijven stellen een gratis vochtdiagnose voor. Om te bekijken welke bedrijven in jouw regio een gratis vochtdiagnose aanbieden, kan je een offerte aanvraag indienen via onze offerte-vergelijker. Zo krijg je in één klap gratis en vrijblijvend verschillende offertes waardoor je tot 40% kunt besparen op de oplossing van je vochtprobleem.

Soorten vocht

Er bestaan verschillende vaak voorkomende vochtproblemen. Op deze pagina willen we vaak voorkomen oorzaken bespreken alsook hoe je deze problemen kunt bestrijden en welke kosten deze bestrijding met zich meebrengen.

Opstijgend vocht

 

opstijgend vochtHoe herken je het probleem?

Het meest frequente vochtprobleem is opstijgend vocht. Dit resulteert in vochtige plekken op de binnenmuren van je huis. Veelal beginnen de problemen onderaan de muur en klimmen ze geleidelijk aan naar boven. Vandaar ook de benaming opstijgend vocht of optrekkend vocht. Naast de vochtige plekken op de muren kunnen er op termijn schimmels in huis ontstaan. De muurbekleding zoals pleisterwerk, behang enz. kunnen beginnen rotten en loskomen. Typisch bij optrekkend vocht is ook de onaangename geur die er ontstaat.

 

Wat is de oorzaak?

 

Optrekkend vocht is de oorzaak van grondvocht. Doordat er geen vochtwering is geïnstalleerd of deze is beschadigd/niet goed werkt, zal het vocht zich een weg banen naar boven. Dit wordt vervolgens door de muren geabsorbeerd en heeft als gevolg dat er vochtplekken ontstaan.

 

Hoe opstijgend vocht bestrijden?

 

Om opstijgend vocht te behandelen zijn er verschillende opties. Hier bespreken we de 3 meest geschikte oplossingen;

 

 • Muren onderkappen: een moeilijke maar effectieve oplossing. Dit is vooral een onderneming waar veel arbeid voor nodig is. Er wordt als het ware een laag onder de muur weggekapt. In die laag wordt vervolgens een vochtwering geplaatst. Deze vochtwerende laag zal voorkomen dat het optrekkend vocht naar boven, in de muur kan. Op deze manier kan de muur ook op langzaam uitdrogen.
  Kostprijs begint vanaf € 100 / meter.

 

 • Muren injecteren: de meest gekozen oplossing. Dit is een minder ingrijpende optie dan muren onderkappen. Hierbij wordt er in de muur een vochtwerende gel geïnjecteerd. Eerst worden er gaten in de muren geboord waar men de gel inbrengt. Deze vormt zo een vochtbeschermende laag waardoor de muur kan drogen.
  Kostprijs begint vanaf € 100 / meter.

 

 • Carebrick: de duurste vorm van bestrijding tegen opstijgend vocht. Een innovatieve oplossing waarbij er kokers met gaten in de vochtige muur wordt geplaatst. De muur wordt hierdoor geventileerd en het vocht kan ontsnappen en verdampen. Dit is de minst ingrijpende keuze.
  Kostprijs begint vanaf € 115 / meter.

 

Opstijgend vocht is een probleem dat best zo snel mogelijk wordt aangepakt. Van zodra je vochtplekken merkt is het belangrijk zo snel mogelijk een professional te contacteren. Via onze offerte vergelijker kan je heel snel verschillende offertes opvragen en vergelijken van vochtbestrijding bedrijven in je regio. Bespaar zo tot wel 40%.

Doorslaand vocht

doorslaand vocht

Hoe herken je het probleem?

 

Doorslaand vocht kun je herkennen door vochtplekken op de buitenmuren. Na verloop van tijd zullen er ook vochtplekken in de binnenmuren te merken zijn. Vaak zie je aan de gevel van de buitenmuur dat deze er versleten uitziet en poreus is geworden. Wanneer je aan de stenen komt zullen deze dan ook niet aanvoelen zoals een gevelsteen dient aan te voelen.

 

Wat is de oorzaak?

 

Doorslaand vocht is een gevolg van regeninslag. Doordat neerslag jarenlang tegen de gevel is ingeslaan zijn de stenen van de buitenmuur poreus geworden door slijtage. Dit houdt in dat in plaats van vocht te weren, de stenen het vocht absorberen. Wanneer het gaat vriezen, zal het vocht in de muur ook bevriezen. In dat geval zet het vocht zich uit en zullen er barsten in de stenen te merken zijn. Op die manier wordt het hele proces versneld. Woningen waarbij doorslaand vocht vergevorderd is vormen een gevaarlijke constructie en dienen zo snel mogelijk behandeld te worden.

 

Hoe doorslaand vocht bestrijden?

 

Er zijn verschillende opties om doorslaand vocht te behandelen. Lees hieronder de beste manieren om doorslaand vocht te bestrijden;

 

 • Gevel impregneren: bij de impregnatie van een gevel wordt er een beschermende laag op de buitenmuur aangebracht.
  Lees meer over: gevel impregneren

Condensatievocht

 

Hoe herken je het probleem?

 

Uitleg

 

Wat is de oorzaak?

 

Uitleg

 

Hoe condensatievocht bestrijden?

 

Uitleg

Lekken

 

Hoe herken je het probleem?

 

Uitleg

 

Wat is de oorzaak?

 

Uitleg

 

Hoe lekken bestrijden

Bouwvocht

 

Hoe herken je het probleem?

 

Uitleg

 

Wat is de oorzaak?

 

Uitleg

 

Hoe bouwvocht bestrijden?

 

Uitleg

 

Vochtbestrijding prijzen

 

“Vaak vraag hoeveel kost vochtbestrijding?”

 

“Premie vochtbestrijding”

 

3. Welke producten heb je nodig om zelf vochtproblemen op te lossen?

 

4. Waarop moet je letten bij het kiezen van een vochtbestrijding firma?